Echo huisdier

Een echo huisdier is soms noodzakelijk. Heeft jouw hond of jouw kat een echo nodig van de buik, dan maakt de dierenarts graag een scan. Voor echografische scans is er in Odijk een echoapparaat aanwezig die bijvoorbeeld kan vaststellen of je dier drachtig is.
Ook voor andere afwijkingen in de buik of het stellen van een diagnose is een echo een belangrijk middel om het probleem in beeld te brengen. Een echo van de buik is een uiterst efficiënte manier om vast te stellen welke problemen jouw huisdier ondervindt.

Echo dracht

Vermoed jij of weet je zeker dat jouw teef of poes drachtig is? Dan is het goed om eens langs te komen op de praktijk. De dierenarts kan dan na 28 dagen een echo dracht maken van jouw huisdier en zal kunnen vaststellen hoeveel kittens of puppy’s er aan zitten te komen. Ben jij niet heel benieuwd naar de nestgrootte? Naast de echo is daarvoor in een latere fase ook röntgen mogelijk vanaf 45 dagen dracht.

Ook is het natuurlijk van belang om te weten of het goed gaat met de kleintjes en niet te vergeten de moeder. Dierenarts Alexandra kan je op basis van onder andere ervaring en de echo, adviseren over hoe nu om te gaan met de moeder en de eerste paar weken/maanden na geboorte van de kittens of puppy’s. Daarnaast kan ze jou ook helpen als verloskundige bij problemen tijdens de bevalling.

De dierenarts kan je dus op professionele, medische en persoonlijke wijze van dienst zijn. Wacht dus niet met het maken van een afspraak voor een echo huisdier ter voorbereiding op de bevalling (ook wel partus teef of partus poes in medische termen).

Ook voor tips over voorplanting teef of voortplanting poes kan je terecht bij Dierenkliniek In de Buurt.

Afspraak maken voor echo huisdier

Denk je dat jouw hond of kat een echo nodig heeft van de buik?
Maak snel een afspraak met de dierenarts!

Lees hier meer over echografie.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 14:30
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 09:00 – 12:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
Afspraak maken

Gauw een keer kennismaken?

Loop dan een keertje binnen op de Zeisterweg in Odijk of maak een afspraak
Afspraak maken