Laboratorium dierenarts

De kliniek beschikt over een eigen uitgebreid laboratorium dierenarts. Daardoor kun je binnen een kwartier de uitslag verwachten van het onderzoek. Dit kan bloedonderzoek, urineonderzoek(kweek), ontlastingsonderzoek en/of microscopisch onderzoek zijn. Zo kunnen we direct de juiste behandeling beginnen voor je huisdier aan de hand van de uitslag.

Onderzoek bij gezonde dieren

Ook is het vaak nuttig om bloed- of urineonderzoek uit te voeren bij gezonde dieren. Dit is bijvoorbeeld van belang voorafgaand aan de narcose of als (half)jaarlijkse controle bij bijvoorbeeld de senior hond of kat.

Onderzoeksapparatuur van IDEXX

De onderzoeksapparatuur is van hoogstaande kwaliteit (IDEXX) en is erg betrouwbaar. Ook is het mogelijk om progesteron bepalingen te laten doen bij teven tijdens de loopsheid om het juiste dektijdstip te bepalen. De uitslag van de hoogte van de progesteron is al na ongeveer 10 minuten bekend.

Soms is het nodig om bij een extern laboratorium onderzoeken aan te vragen. Na afname van bijvoorbeeld bloed of dunne naald biopten sturen we dit dezelfde dag nog op. De uitslag hiervan volgt in de meeste gevallen na een dag.

Pathologisch of cytologisch onderzoek

Ook voor pathologisch of cytologisch onderzoek van weefsels sturen wij monsters naar het externe laboratorium toe voor een betrouwbare uitslag.

Voor onderzoek van urine – en/of ontlasting kan je dit zonder een afspraak te maken afgeven aan de balie. Wij zullen dit dan dezelfde dag onderzoeken en bellen zo snel mogelijk terug met de uitslag en bijbehorend advies of therapie.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor onderzoek van je huisdier in ons laboratorium dierenarts. Klik dan snel hier.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 14:30
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 09:00 – 12:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
Afspraak maken

Gauw een keer kennismaken?

Loop dan een keertje binnen op de Zeisterweg in Odijk of maak een afspraak
Afspraak maken