Dierenkliniek In de Buurt is een dierenkliniek die goed is uitgerust voor een operatie dier. Alle apparatuur is beschikbaar om zowel eerste hulp te bieden, als om een complexe operatie dier mee uit te voeren. Zo vind je bij ons alles onder één dak.

Operatie hond, kat, konijn of ander huisdier

Zo kan je bij ons terecht voor sterilisaties & castraties (hondenkatten, konijnen en knaagdieren), buikoperaties en andere eerstelijns operaties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van bultjes, blaasstenen verwijderen of andere operaties. Mochten er meer specialistische ingrepen of orthopedische ingrepen nodig zijn, dan werken wij onder andere samen met de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht.

Röntgen

Röntgenfoto’s die op de praktijk gemaakt zijn in verband met orthopedische problemen kunnen altijd door een officiële Orthopedisch specialist nogmaals worden beoordeeld.

Sterilisatie en castratie

Voor de sterilisaties en castraties is het mogelijk om deze na telefonisch contact direct in te plannen. Wij leggen dan graag uit hoe de ingreep in zijn werk gaat en wat de voor- en nazorg inhoudt.

Overige operatie dier

Voor andere operaties is het verstandig dat wij eerst het dier hebben gezien. Op die manier kunnen we beter inschatten wat de operatieve mogelijkheden zijn en samen met de eigenaar besluiten wat te doen.

Wanneer het gaat om oudere of zieke dieren die moeten worden geopereerd kunnen wij, voordat het dier onder narcose gaat een bloedonderzoek uitvoeren. Op die manier kunnen we onder andere de lever- en nierfunctie beoordelen. Mocht dit nodig zijn krijgt je dier vervolgens een aangepaste narcose, die zo is afgestemd dat deze veiliger is voor het dier. Ook maken wij gebruik van infuustherapie tijdens de narcose om de vochthuishouding te onderhouden en bijvoorbeeld de nieren kunnen ondersteunen.

Bewaking tijdens operaties

Tijdens alle operaties houden wij je dier nauwlettend in de gaten. Dit vinden wij erg belangrijk. Door alle belangrijke functies te monitoren kun je direct ingrijpen wanneer dit nodig is. Alle dieren krijgen de narcose toegediend door middel van een infuus in de voorpoot. Nadat het dier is voorbereid, dat wil zeggen geïntubeerd met een narcose tube in de keel en het operatievlak geschoren, brengen wij het dier direct naar de operatieruimte.

Jouw huisdier wordt aangesloten aan bewakingsapparatuur van het merk Mindray. Daarmee kunnen we het zuurstofgehalte van het bloed, het hartritme, de temperatuur, ademhalingsfrequentie, bloeddruk en het CO2-gehalte meten gedurende de gehele operatie dier. Tijdens de operatie maken wij gebruik van gasnarcose om de narcose te onderhouden.

Wij zorgen er zo voor dat de operatie zo veilig mogelijk verloopt. Wanneer de operatie geslaagd is zorgen wij ervoor dat het dier weer rustig wakker wordt in de opnameruimte. Daarbij houden wij honden en katten gescheiden. Tijdens deze recovery houden wij je dier nauwlettend in de gaten en monitoren we de belangrijkste functies, zoals bijvoorbeeld de temperatuur.

Denk jij dat jouw dier geopereerd dient te worden? Maak dan hier een afspraak voor een operatie dier.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 14:30
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 09:00 – 12:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
Afspraak maken

Gauw een keer kennismaken?

Loop dan een keertje binnen op de Zeisterweg in Odijk of maak een afspraak
Afspraak maken