Tandheelkunde: De behandeling van het gebit van jouw dier

De tanden van jouw dier zijn, net als bij die van mensen, belangrijk om periodiek te laten controleren. Bij Dierenkliniek In de Buurt hebben wij een uitgebreide dentale unit staan. Daarmee voeren we naast de gebitsreinigingen ook tandheelkundige ingrepen uit zoals chirurgische extracties.

Werkwijze tandheelkunde

Tijdens de gebitsreiniging worden alle tandsteen en tandplaque verwijderd, ook uit de parodontale ruimte. Met behulp van speciale ultrasone apparatuur verwijderen we het tandsteen van de verschillende elementen. Het dier is daarbij altijd onder narcose waarbij we gebruik maken van gasanesthesie.

Na het verwijderen van al het tandsteen wordt de tandplaque verwijderd door het gebit te polijsten. Door middel van dentale röntgenfoto’s kunnen de tanden en kiezen goed in beeld worden gebracht. Zo kunnen afwijkingen worden opgespoord en kan besloten worden tot extractie (het verwijderen) van een of meerdere gebitselement(en).

Gebit konijn en gebit knaagdieren

De meeste behandelingen die wij uitvoeren zijn gebit hond, of bijvoorbeeld gebit kat. Maar juist ook bij konijnen en cavia’s is een gezond gebit van groot belang. Gebitsproblemen komen bij deze dieren regelmatig voor en kunnen de oorzaak zijn van bijvoorbeeld een minder goede eetlust of diarree. In geval van twijfel is het altijd mogelijk om het gebit van je konijn of knaagdier te laten controleren. Dit kan bijvoorbeeld naast de reguliere controle van het gebit konijn / knaagdier tijdens de vaccinatie.

Dierenarts Alexandra volgde voor de tandheelkundige behandelingen bij de hond en kat meerdere aanvullende cursussen tandheelkunde. Dat was bij een officiële specialist Tandheelkunde en ze blijft nascholingen volgen op dit gebied.

Het gebit van je dier is dus van wezenlijk belang voor de gezondheid van jouw huisdier. Graag geven we advies naar aanleiding van een gebitscontrole in de praktijk in Odijk. Ook voor de dagelijkse preventieve mondzorg geven wij graag advies.

Je kan daarvoor snel een afspraak maken voor een gebit hond, een gebit kat, een gebit konijn. Of juist voor het behandelen van het gebit van jouw knaagdier.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 14:30
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 09:00 – 12:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
Afspraak maken

Gauw een keer kennismaken?

Loop dan een keertje binnen op de Zeisterweg in Odijk of maak een afspraak
Afspraak maken