Röntgenfoto’s laten maken van huisdier

Röntgenfoto’s laten maken is soms noodzakelijk om tot een goede diagnose te komen. Deze röntgenfoto’s van jouw huisdier maken we met een digitaal röntgentoestel op de praktijk in Odijk. Dit doen we veilig en snel. Door middel van een röntgenfoto, beoordelen wij de borstholte (hart en longen), de buikholte en benige delen (botten).

Ook wanneer je huisdier een zogenaamd ‘vreemd voorwerp’ heeft ingeslikt brengen we dit goed in beeld. Denk hierbij aan een stuk bot, of een balletje, een stuk plastic, etc. Veelal kunnen we hiermee constateren wat het probleem is.

Voor een nog gedetailleerder beeld is in sommige gevallen een MRI- of een CT scan nodig. Voor dit onderzoek sturen we je huisdier graag door naar een specialist.

Speciale röntgenruimte

Op de praktijk is een speciaal daarvoor ingerichte ruimte waar we digitale röntgenfoto’s maken. Deze apparatuur voldoet aan uiterst strenge eisen vanuit de wetgeving. Wij zijn bevoegd om te werken met deze röntgenapparatuur en volgen daarvoor verplichte nascholing.

Direct resultaat zichtbaar

Binnen enkele minuten is het mogelijk om goede kwaliteit röntgenfoto’s te maken en een diagnose te stellen. Met behulp van deze röntgenfoto’s wordt het behandelplan opgesteld, of kan besloten worden tot nader onderzoek. Bijvoorbeeld echografisch onderzoek van hart of buik.

In geval van orthopedische problemen worden de röntgenfoto’s vaak doorgestuurd naar erkende officiële specialisten Orthopedie, zodat deze ook door de specialist worden beoordeeld. Voor orthopedische behandelingen of operaties sturen wij patiënten door naar de Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) uiteraard na overleg met de eigenaar.

Denk jij dat er van jouw dier röntgenfoto’s genomen dienen te worden? Maak dan hier een afspraak voor het laten maken van röntgenfoto’s.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 14:30
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 09:00 – 12:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
Afspraak maken

Gauw een keer kennismaken?

Loop dan een keertje binnen op de Zeisterweg in Odijk of maak een afspraak
Afspraak maken