Je kunt bij Dierenkliniek In de Buurt terecht voor een consult huisdier en ook voor al je vragen, problemen of advies over je huisdier. Loop gerust naar binnen voor vrijblijvend advies, ontvlooiingsmiddelen, ontwormingstabletten of dierenvoeding. Doordat wij werken met een klein team zul je altijd hetzelfde vertrouwde gezicht zien.

Ruim de tijd voor dier tijdens het consult huisdier

Je huisdier is belangrijk. Daarom nemen wij ruimschoots de tijd voor al je vragen en de behandeling van je huisdier. Op deze manier is het mogelijk om het dier in alle rust te onderzoeken en krijg je de tijd tijdens dit consult om te vertellen wat er met je huisdier aan de hand is. Daarom werken wij ook op afspraak, zodat we deze tijd kunnen inplannen. In sommige gevallen is het nodig om nader onderzoek te doen, bijvoorbeeld bloed- en of urineonderzoek.

Bij huidproblemen is het vaak belangrijk om ook meteen microscopisch onderzoek te doen van de huid. Wij beschikken over een compleet laboratorium. Op deze manier kan de juiste therapie worden ingezet. Deze onderzoeken kunnen nog tijdens hetzelfde consult huisdier plaatsvinden. We zullen in overleg met de eigenaar samen een behandelplan opstellen.

Chippen

Ook voor kleine ingrepen kan je op afspraak bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor het chippen van je hond, zoals verplicht in Nederland of voor het chippen van je kat staan wij paraat voor jouw huisdier.

Gebitscontrole

Voor controle van het gebit van je huisdier kan je altijd terecht voor een gebitscontrole. Wij geven dan graag advies over het voorkomen en behandelen van gebitsproblemen. Wanneer er een gebitsbehandeling noodzakelijk is dan plannen wij deze graag meteen in. Na deze behandeling geven we graag advies over de gebitsverzorging voor thuis voor het behoud van een schoon en gezond gebit.

Ontwormen

Wanneer je een kat of hond in huis hebt, ontkom je niet aan het regelmatig ontwormen van je huisdier. Een kat die niet behandeld wordt tegen wormen bijvoorbeeld, kan vervelende gezondheidsproblemen krijgen. Daarbij geldt bovendien de regel dat voorkomen beter is dan genezen. Wat zijn wormen, hoe beïnvloeden ze je kat en hoe kun je ze bestrijden?

Lees meer over het ontwormen van jouw kat of je kitten.

Lees hier meer over het belang van het ontwormen van je hond.

Spoed

Soms is er sprake van een spoedgeval. Daar maken wij altijd direct ruimte voor vrij. Het is wel verstandig om van te voren telefonisch contact op te nemen, zodat we hiermee rekening kunnen houden en de juiste voorbereidingen kunnen treffen. Op doordeweekse dagen is de dierenarts dagelijks te bereiken tot 22.00 uur ’s avonds voor overleg. Wanneer hulp niet kan wachten tot de volgende dag is het mogelijk om direct af te spreken op de praktijk. Buiten deze tijden is de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden Nederland altijd te bereiken.

Wil je dat je dier onderzocht wordt door de dierenarts, maak dan een afspraak.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 14:30
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 09:00 – 12:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
Afspraak maken

Gauw een keer kennismaken?

Loop dan een keertje binnen op de Zeisterweg in Odijk of maak een afspraak
Afspraak maken